Det är klart att det inte finns några regler för hur ofta du bör tvätta dina fönster. Eller städa garaget och dammsuga vardagsrummet. Men de som kan sådana saker har kommit upp med riktlinjer och förslag. Som ofta kan vara ganska bra.

Regelbunden fönsterputs det allra bästa

Återigen så är detta ett luddigt uttryck, för regelbundet kan vara en gång vart tionde år. Men normalt så brukar man rekommendera en rejäl fönsterputs stockholm minst ett par gånger om året. En del kan bero på var någonstans du bor.

Avgaser, salta vindar och andra faktorer kan göra det nödvändigt att putsa lite oftare. Om någon i hemmet röker så brukar det också lägga sig som en hinna på insidan av fönstren, som du inte gärna vill ha kvar.

Ska du ha ett bröllop eller annan tillställning kanske du vill att huset ska vara skinande rent också, och då kan du behöva boka in en extra fönsterputs. Annars brukar många passa på att göra rent fönstren på vårkanten och sedan i samband med den stora julstädningen.

Hur du putsar fönstren

Det är inte direkt svårt att göra rent fönstren. Förutom om de sitter högt upp som på en del villor. Men däremot så krävs det en viss teknik för att få dem riktigt skinande rena. Detta i kombination med att de flesta har mycket att göra i vardagen har lett till ett uppsving i uppdrag för alla fönsterputsare.

En professionell fönsterputsare har alla de redskap som underlättar jobbet. Dels har de stegar,arbetshandskar och gummiskrapor med långa skaft. De kan komma åt precis var som helst utan att riskera nacken, det är en del av deras dagliga jobb.

Ofta så börjar de inifrån, fortsätter på utsidan av fönstret och tar mellanglaset allra sist. Om du lagt märke till det så jobbar de uppifrån och ner, så att de kan fånga upp vatten som rinner ner för glaset. Mycket vatten och något bra medel i är grunden för rena fönster. Det brukar räcka med diskmedel, om du väljer att putsa fönstren själv.

Uttrycket putsa kan vara lite missledande, för egentligen så handlar det mer om att lägga på ett lager med löddrigt vatten och skrapa bort det med gummiskrapan. Vintertid kan lite T-röd i vattnet vara bra, och om det röks i hemmet så får ammoniak bort nikotinhinnan.

Så minst ett par gånger om året bör du se till att fönstren blir rengjorda. De är en viktig del av hemmet och rena fönster bidrar stort till trivseln.

Dränering Stockholm | Få bra prisförslag på Dränering‎